CABANA CLĂBUC






Cabana Clăbuc se află în Sat Lunga, comuna Crucea pe DN 17B, la 52 de km distanţă faţă de Poiana Largului şi 25 km de Vatra Dornei.

Descrierea Cabanei
Parter :
- salon
- bucătărie
- baie

Etaj :
- 3 dormitoare
- baie

Mansardă :
- 2 dormitoare

* camerele de la etaj - pat matrimonial, balcon
* capacitate cabană - 10-13 locuri
* grătar
* parcare
* locuri de campare
* teren de sport în apropiere
* încălzire centralizată pe lemne
* apă caldă (non-stop)

Exterior - Galerie Foto












Parter - Galerie Foto


Salon









Bucătărie





Baie






Etaj - Galerie Foto

Dormitor 1




Dormitor 2





Dormitor 3





Hol Etaj




Baie





Mansardă - Galerie Foto


Camera 1




Camera 2

Împrejurimi - Galerie Foto







Vedere de ansamblu Sat Lunga








Pietrele Doamnei - Rarău





Descrierea zonei şi atracţii turistice

Cabana este situată în satul Lunga, comuna Crucea, judeţul Suceava. Satul Lunga se află pe Valea Bistriţei la o distanţă de 25 km de staţiunea turistică Vatra Dornei.
Judeţul Suceava este cunoscut ca o zonă turistică deosebit de importantă a ţării. Pe lângă marea atractivitate a peisajului, potenţialul turistic al judeţului se caracterizează şi prin varietatea şi densitatea monumentelor de cult şi arhitectură, prin rezervaţii naturale şi zone etnografice deosebite, multe dintre ele fiind unicate pe plan mondial.

Valea Bistriţei este cel mai bine păstrat colţ al României, la o distanţă confortabilă pentru petrecerea unui weekend relaxant de oraşe ca Iaşi, Suceava, Botoşani, Piatra Neamţ şi chiar Vatra Dornei sau Câmpulung (mult afectate de trafic şi urbanizare). Aerul din zonă este permanent împrospătat de curenţii de aer de pe cursul Bistriţei îmbibaţi cu miros de cetină şi iarbă.

Zona oferă celor dornici să scape de zgomotul şi forfota oraşelor un cadru extraordinar de bogat în linişte, izolare, simplitate, ritmuri naturale. Regăsim aici puncte de atracţie pentru cei care iubesc drumeţiile, căţăratul pe pereţi de stâncă, coborâtul cu barca pe râu, pescuitul. Cei care vânează cu camera de luat vederi sau aparatul foto găsesc un loc virgin plin de elemente naturale dintre cele mai neasteptate şi rare. De pe Vale se pot alege trasee montane de urmat, mai dificile sau mai uşoare, către un numar de vârfuri cu rezonanţă: Rarău, Giumalău, Pietrosul Bistriţei. Traseele sunt prin porţiuni împădurite cu deschideri care oferă privelişti nemaipomenite.

Locuitorul unui oraş aglomerat va aprecia cu siguranţă această zonă pitorească pregătită pentru a-i reumple bateriile pentru o nouă săptămână sau pentru o viaţă.



Rezervaţia Pietrele Doamnei - Rarău (Câmpulung)
Rarăul a ţesut în jurul sau de-a lungul veacurilor, sute de legende şi povesti. Un sejur la Pietrele Doamnei este o experienţă de neuitat, atât pentru drumeţul "clasic" cât si pentru cel pasionat de sporturi extreme sau off-road.

Vârful Giumalău
În partea centrală a masivului muntos se afla vârful Giumalău (1857 m) din care se desprind spre nord - vest şi sud interfluvii plate secundare în lungul carora apar poduri netede la 1000 - 1200 m si 1350 -1450 m. Ele se termină spre Vaile Bistritei şi Putna prin versanţi cu panta mare.

Valea Bistriţei
Este cel mai bine pastrat colţ al Romaniei la o distanţă confortabilă pentru petrecerea unui weekend relaxant, de oraşe ca Iaşi, Suceava, Botoşani, Piatra Neamţ şi chiar Vatra Dornei sau Câmpulung (mult afectate de trafic şi urbanizare). Aerul din zonă este permanent împrospătat de curenţii de aer de pe cursul Bistriţei îmbibaţi cu miros de cetină şi iarbă verde.

Cum poţi ajunge ?

1. Cu autoturismul personal
Distanţe faţă de oraşele importante :
-Iaşi ~ 220 km
-Suceava ~ 150 km
-Piatra Neamţ ~ 120 km
-Cluj-Napoca ~ 200 km
-Tg. Mureş ~ 200 km

2. Cu autobuzul

Curse directe din şi către oraşele :
- Iaşi ~ 30 RON
- Piatra Neamţ ~ 25 RON
- Tg. Neamţ ~ 20 RON
- Vatra Dornei ~ 10 RON

3. Cu trenul
Cea mai apropiată staţie CFR se află în oraşul Vatra Dornei, de unde sunt curse regulate de autocar şi microbuz spre Comuna Crucea. Cursele de autocar sunt la interval de 1-2 ore.


VĂ AŞTEPTĂM !